Tips kurus: Rahsia kurus paling PENTING & paling MUDAH

"Paksalah diri meminum air sebelum anda dipaksa doktor memakan ubat" -scabe-

Scabe di sini! Dalam entry hari ni, saya nak membocorkan satu rahsia kurus yang paling agung sekali. Ramai yang beranggapan untuk kurus kita perlu berbelanja mahal untuk produk-produk tertentu.Tetapi ramai yang terlepas pandang tentang kepentingan air. Oleh itu, tips kurus yang saya maksudkan adalah MEMINUM AIR dengan BANYAK. 

Kite dicadangkan untuk minum 2 Liter bersamaan 8 gelas air sehari. Dan yang paling penting, air yang dimaksudkan di sini adalah air kosong/masak/mineral dan bukannya air coca-cola, jus, sirap mahupun teo ais limau, yang mempunyai kandungan GULA yang tinggi! (ye, termasuk jus!)
Daripada menguruskan badan, mendapatkan kulit dan rambut yang cantik sehinggalah kepada pencegahan penyakit-penyakit seperti diabetes dan buah pinggang, meminum air adalah langkah pertama untuk setiap pemasalahan di atas. Oleh itu, sudah sampai masanya untuk kita mengajar diri kita untuk meminum air yang banyak. Ini adalah lebih baik daripada kita dipaksa doktor untuk memakan pil-pil ubat. Renung-renungkan.

Ok-ok. Cakap memang la senang, tapi macam mana nak minum air masak banyak-banyak. Salah satu cara adalah memastikan air ada sentiasa dengan anda. Atas meja, dalam bilik, beg, kereta dan di mana-mana sahaja! Then, jika anda lepak-lepak di kedai or jalan-jalan pastikan anda mengorder air masak/mineral sahaja. Lakukan ini dan anda pasti melihat perbezaannya! 

Dan last sekali, dengan sedikit kretiviti, anda boleh membuat air masak anda menjadi lebih menarik seperti gambar di bawah. Sila nantikan post yang seterusnya....Thanks.